Ontdek hier ons volledig aanbod

Gratis hoortest

Indien je twijfelt over de gehoorprestaties of je bent gewoon eens benieuwd om te weten hoe het met je gehoor is gesteld, kan je bij Auris gerust terecht voor een gratis hoortest.

Een goed en eerlijk advies start namelijk vanuit testresultaten.

Auris Hoorcentrum neemt hoortest af
Sarah van Auris doet toestel aanpassing

Hoortoestelaanpassing op maat

Indien de testresultaten van je gehooronderzoek aantonen dat je verminderd gehoor hebt, kan een hoortoestel een oplossing bieden.

Gezien de aankoop van een hoortoestel een weloverwogen keuze moet zijn, wordt eerst een proefperiode doorlopen waarbij je geheel vrijblijvend (een) hoortoestel(len) kan uitproberen.

Hiervoor zal je eerst eens moeten langsgaan bij een oorarts (Neus Keel & Oor dienst) die je gehoor vanuit medisch standpunt nog eens grondig benadert en je een voorschrift meegeeft.*

Hierna gaan we samen op zoek naar het meest gepaste hoortoestel voor jouw persoonlijke levensstijl en gehoorprofiel. Als zelfstandig audicien ben ik niet gebonden aan bepaalde verkoopsdoeleinden of merken. Dit wil zeggen dat ik alle vrijheid heb om het juiste toestel voor jou te selecteren.

* Een voorschrift voor een proef met (een) hoortoestel(len) wordt pas meegegeven indien je in aanmerking komt.

Tijdens de proefperiode zal je wekelijks/tweewekelijks langskomen bij mij om de ervaring van de (het) hoortoestel(len) te evalueren. Samen stellen we stapsgewijs (het) de toestel(len) in totdat je tevreden bent.

Na de proefperiode kan je beslissen of je de (het) hoortoestel(len) wilt aankopen of niet. Indien je beslist (het) de toestel(len) niet aan te kopen dan kan je deze kosteloos terug inleveren.

Indien je (het) de toestel(len) wenst aan te kopen dan zal je een tweede keer moeten passeren bij de NKO-arts zodat de arts zijn/haar goedkeuring kan geven voor de aankoop van de (het) hoortoestel(len).

Vervolgens zet ik alles in werking om gedeeltelijke terugbetaling van de mutualiteit te krijgen.

Ook na de aankoop van je hoortoestel(len) kan je langskomen voor een bijregeling, onderhoud of herstelling van je hoortoestel(len), indien nodig. Maak hier een afspraak.

Hoorhulpmiddelen

Voor sommige situaties zijn hoortoestellen niet voldoende. Denk maar bijvoorbeeld aan een mama die haar hoortoestellen tijdens het slapen niet draagt maar wel haar baby moet horen wanneer het weent?

Voor deze situaties zijn er dus ook oplossingen waarvoor je terecht kan bij Auris!

Hoorhulpmiddelen door Auris Hoorcentrum
Gehoorbescherming aangeboden door Sarah van Auris Hoorcentrum

Gehoorbescherming

Het preventief beschermen van je gehoor is het begin van alles.

Ga je graag eens naar een festival? Rijd je graag eens met de motor? Voor alle soorten lawaaiblootstelling bestaan er op maat gemaakte oordoppen die beschikken over een filter die de schadelijke toonhoogtes van jouw lawaaiblootstelling wegfiltert.

  • Industriedoppen
  • Motordoppen
  • Muziekdoppen

Op maat gemaakte oordoppen zijn daarnaast ook nog geschikt voor andere doeleinden, denk maar aan studenten die tijdens het studeren liever niet te veel omgevingslawaai hebben of een snurkende partner die je liever niet hoort tijdens het slapen, …

  • Slaapdoppen
  • Studeerdoppen
  • Zwemdoppen